'Yoga is het tot rust brengen van de bewegingen van het innerlijk'

 - Patanjali- 

Dru yoga komt oorspronkelijk uit Noord India en dankt haar naam aan Druvham, Sanskriet voor de poolster, die altijd onbeweeglijk aan de hemel staat en zo symbool is voor de terugkeer naar het onveranderlijke stille punt in jezelf.

Kenmerkend voor de Dru yoga zijn de Energy Block Releases, kortweg E.B.R.'s genaamd. Deze vloeiende bewegingen zijn erop gericht om energie blokkades op het fysieke, mentale en emotionele vlak op te lossen. Elke E.B.R. heeft een specifieke uitwerking, bijvoorbeeld: het vergroten van de energie in het hart- of basischakra.

Zo versterkt de energie van het hart chakra het gevoel van liefde en compassie. De energie van het basis chakra helpt om te aarden.

Aandacht voor de adem tijdens het in beweging zijn en tijdens de asana's (houdingen) loopt als een rode draad door de lessen. Het geeft rust, balans en energie om je bewust te zijn van je adem. De adem helpt om telkens weer bij het dru punt, dat onveranderlijke stille punt in jezelf terug te keren.

Dru yoga, wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Liefdevol zijn naar jezelf en de ander is essentieel in deze vorm van yoga.